Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Slutar med ishockeyn.

Pierre Johnsson lägger av

Efter ett drygt år av rehabilitering har Frölundabacken Pierre Johnsson kommmit till vägs ände. Nu slutar han med ishockeyn.

Tre ingrepp i höften, ett i knät och ett i ljumsken. I över ett år har Frölundas Pierre Johnsson kört rehab för att försöka komma tillbaka från sina skador. Nu är han tvungen att ge sig och slutar med omedelbar verkan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är som det är. Men hade jag inte gett det en chans skulle jag nog ångrat mig resten av livet. Nu funkade det inte men jag gav det i alla fall ett försök, säger Pierre Johnsson till GP.

Det är ljumskarna som inte håller för hockeyspel på högsta nivå.

- Det gör ont och rent funktionsmässigt kan jag inte åka skridsko på det sätt jag vill, säger han.

Så sent som den 15 oktober skrev han nytt kontrakt till och med april 2015 med Frölunda. I slutet av samma månad var han framme vid comeback. Det blev två raka matcher, mot Färjestad och Modo. Sedan dess har han varit vid sidan av isen igen.

- Det var ganska så tydligt att det inte skulle hålla att spela hockey.

29-årige Pierre Johnsson kom till Frölunda 2011, från Luleå. Där spelade han 67 av 165 matcher. Bland annat hade han två diskbråck i nacken.

Beror skadorna på din spelstil eller otur?

- Det är nog en blandning. Otur har väl mest varit att bryta fingrar när man fått skott på handskarna. Nackproblemen tror jag kom från min spelstil under många år. Men det kunde jag ändå spela med. Nu är det ljumskarna. Det känns jäkligt surt. Jag har aldrig haft problem med ljumskarna tidigare under hela min karriär.

Pierre Johnsson blir av allt att döma kvar i Frölunda . Som tränare. Meningen är att han ska börja som assisterande i J20-laget.

- Precis. Vi har pratat om det. Vi får se när det blir av, vi har inte gått igenom alla detaljer ännu, säger han.

Mest läst