Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Sofia Lundgren, Deeqo Hussein och hunden Keiser hade fullt sjå med att hålla sig torra under skyfallet.

Picknickbesökare trotsade regnet

Med paraplyer och presenningar trotsade besökarna regnet när Picknickfestivalen gick för nionde året i rad.

Vid ett-tiden på fredagen öser regnet ner över Apslättens gräsmatta. Under en stor grön presenning gömmer sig en handfull besökare. En bit bort har Sofia Lundgren, Deeqo Hussein och hunden Keiser från Piratpartiet tagit skydd av ett helt gäng paraplyer.

– Vi överlever, det gör vi. Vi är här för prata med folk om mångfald här idag. Tanken var att bjuda på glass, men jag vet inte om folk vill ha det i dag … säger Sofia Lundgren.

– Alltså, den har blivit en pöl nu, fortsätter hon och petar på picknickfilten som de sitter på.

Picknickfestivalen ordnas för nionde året i rad som ett initiativ för just mångfald och gemenskap. Det började med att en elev blev misshandlad i Kålltorp för att hon hade slöja. Ett antal elever från hennes skola ordnade ett fackeltåg men kände att de ville göra något mer. Så föddes festivalen.

– Sen dess har det bara växt och växt. Det är lite färre här i år men det är väldigt bra stämning. I år är första gången det regnar så vi har haft tur, säger Elin Bergström, en av två projektledare.

I ett litet vitt partytält står Milla Marzelius och Tekla Siesjö, en skylt som hänger från taket visar numret 114. Det är antalet kramar som delats ut i tältet i dag. Picknickfestivalen är Sveriges första Kram-märkta festival.

– En kram är till för alla, den dömer inte. Och i princip alla tycker om kramar, säger Milla.

– Det ska vara en omfamnande känsla här, fyller Tekla i.

Teresia, Olivia och Alexander Mård är här för första gången och samlas i en gruppkram inne i tältet.

– Det är klart vi gillar att kramas. Och festivalen är ett fantastiskt initiativ, det är väldigt roligt att det är så mycket folk trots vädret, säger Teresia.

När GP går från tältet visar skylten 127.

Mest läst