Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

0000schlager
Perrelli och Bengtzing gick vidare till Globen.

Perrelli och Bengtzing<br> vidare till Globen

Melodifestivalen kan vara en pina. - Jag ville bara ut från hallen. Bort härifrån. Jag trodde jag skulle få en riktig hjärtattack, säger Linda Bengtzing efter att hon sjungit sig till Globen med Charlotte Perrelli.
Efter delsegern i Karlskronas pyttehall så är Linda Bengtzing, för en gång skull, nästan mållös. Tjejen, som i veckan chattade med GP:s läsare och hade svar på precis allt, tystnar och drar några djupa andetag.

- Jag ville inte vara med längre. Det var olidigt den här gången. Jag ville bort bort bort. Har inte fattat att jag gått vidare än, berättar hon till slut.

Linda har under veckan haft tidningsförbud från sitt skivbolag och inte läst om bråk med Charlotte Perrelli eller hån av valet mot dansarna.

- Det enda jag fått höra är att jag är bättre än min låt ...

Sekunden senare får Bengtzing syn på sin nedresta familj - och skiner upp som en kärnkraftssol.

- Jag har fått kämpa så för att få numret precis som jag vill, med kläder, val av dansare och min nya frisyr. Och så blir det så lyckat att vi går direkt till Globen. Det visar att du aldrig ska ge upp, utan stånga dig blodig för vad du tror på i ditt hjärta!

Den andra finalisten heter Charlotte Perrelli, som överallt hyllats för sin moderna disko. Bakom låten står Bobby Ljunggren och Fredrik Kempe.

- Jag skrev en låt som skulle kännas här och nu. Inga referenser bakåt i tiden, bara ett fräscht sound, förklarar Fredrik Kempe.

Han har skrivit hälften av låtarna på det album som strax lanseras av Universal.

- Jag har koncentrerat mig på att skriva hits. Och jag har provat både med sångmässigt utmanande låtar och hur Charlottes röst låter när du skalar av den och ber henne sjunga enkelt. Det blir precis så bra som jag ville att det skulle bli, berättar Kempe.

Efter segern kommer Fredrik fram till Charlottes segerintervju.

- Du är bara så bäst. Så grymt du satte låten, säger han.
- Det är ju en bra låt! Jag har inte vågat tro under veckan, har inte tagit nåt för givet, säger Charlotte och snurrar ett varv i sin korsettklänning.

I och med sitt avancemang till Andra chansen ställs också Nordmans bidrag I lågornas sken mot förhandsfavoriten Johnson & Häggkvist.

- Det blir fantastiskt. Det ska bli kul att bränna Carolas chanser, skrattar Mats Wester och ser fram emot i tripp till gruvstaden i norr. Där hamnar också Sibel från Idol. Hennes kraftfulla That is where I'll go får en ny chans mot E-Type och Poodles fyrverkeri.

- Jag är tacksam för alla röster, ler Sibel stolt.

Nån som ser surare ut är Niklas Strömstedt. Hans återkomst i schlagern, han skrev faktiskt Christer Björkmans vinnare I morgon är en annan dag, blev ett fiasko. Sist, med minst röster.

- Du får absolut kalla det ett fiasko. Men jag gjorde mitt bästa framträdande på hela veckan, säger han.
Resultat Karlskrona
Till Globen:
Linda Bengtzing, Hur svårt kan det va?
Charlotte Perrelli, Hero
Till Andra chansen:
Sibel, That is where I'll go
Nordman, I lågornas sken
Utslagna:
5. Calaisa, If I could
6. Fronda, Ingen mår så bra som jag
7. Daniel Mitsogiannis, Pame
8. Niklas Strömstedt, För många ord om kärlek

Antal röster i Karlskrona: 701 978 .
Mest läst