Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Per Oscarsson.jpg

Per Oscarsson befaras ha omkommit

Skådespelaren Per Oscarssons hus har brunnit ned till grunden. Polisen har varken fått kontakt med honom eller hans fru och man befarar nu att paret kan ha befunnit sig i huset när det brann.

Per Oscarssons villa i Bjärka Långöna mellan Falköping och Skara har brunnit ner. Man vet ännu inte med säkerhet om det var någon i huset när det brann eller inte, men på nyårsdagens morgon har polis och anhöriga fortfarande inte fått kontakt med vare sig Per Oscarsson eller hans fru, skådespelaren Kia Östling.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under dagen görs en teknisk undersökning av brandplatsen. Arbetet kommer att fortsätta i morgon, söndag.

– Det kan dröja flera dagar innan vi kan ge några besked, säger Carina Anderson, inre befäl hos polisen i Lidköping på lördagsmorgonen.

Enligt polisen upptäcktes branden av en anhörig som slog larm strax före lunchtid på fredagen.

Enligt Bo Lustig, insatsledare vid räddningstjänsten i Skara, var huset totalt nedbrunnet när räddningstjänsten kom till platsen. Bara skorstenen fanns kvar.


– Det fanns inte mycket för oss att göra. Vi lade på lite vatten för att sänka temperaturen för brandutredningens skull. Vi kylde ned glödhögen så att polisens tekniker kan gå igenom huset så snart som möjligt.


Enligt Bo Lustig måste branden ha börjat natten till fredagen.
– Sedan har det fått och brinna i lugn och ro hela natten. När en anhörig kom vid 11-tiden på fredagsförmiddagen så var huset i stort sett borta.

Under fredagseftermiddagen påbörjade polisen i Lidköping en utredning och skickade flera tekniker till platsen. Men värmen från brandresterna försvårade arbetet som avbröts på förkvällen.

Det finns inga uppgifter som tyder på att paret Oscarsson-Östling kan ha befunnit sig någon annanstans än i villan vid tiden för branden.

- Vi har inget annat ställe där vi kan tro att de befunnit sig och vi har inte heller fått någon sådan information, säger Göran Larsson, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Enligt Aftonbladet har en nära anhörig bekräftat att man befarar att Per Oscarsson och Kia Östling befann sig i huset när det brann.

spe073fe.jpg
spe07407.jpg
Mest läst