Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

    Den här artikeln ingår för dig som är kund.

    Pepparrot till korven

    Riven pepparrot är en underbar krydda om den hamnar i rätt sammanhang. En helt vanlig falukorv blir överraskande god tillsammans med pepparrot och smör i ugnen.

    Ugnsstekt falukorv med pepparrot

    Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

    För: 4 personer

    Tid: 35 minuter

    600 g falukorv

    2 msk riven pepparrot

    3 msk smör

    salt och vitpeppar

    Till potatismoset:

    10-12 normalstora potatisar av mjölig sort

    1 1/2-2 dl mjölk

    salt och vitpeppar

    ev. 1 msk smör

    Att äta till:

    1 liten rödlök

    3-4 tomater

    bladpersilja

    Gör så här:

    1. Snitta upp korven som ett korvbröd. Fyll korven med riven pepparrot och ett par klickar smör. Salta och peppra lätt. Stek korven på ett ugnsfast fat i en 175 graders ugn i knappt 30 minuter.

    2. Skala och koka potatisarna i osaltat vatten (då blir moset fluffigare). Slå av vattnet från de färdigkokta potatisarna, mosa med stöt och vispa upp moset med kraftig visp och lite kokhet mjölk. Smaka av med salt och vitpeppar samt eventuellt en smörklick.

    3. Dela korven i portionsbitar. Garnera med bladpersilja, tomatklyftor och tunna skivor rödlök. Och, faktiskt, lite ketchup till om det känns rätt.