Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1110037.jpg

Peace and Love ställer in

Festivaldöden slår till igen. Nu tvingas Peace and Love i Borlänge ställa in sommarens festival.

Peace and Love i Borlänge, som tidigare haft ekonomiska problem, begär sig själva i konkurs och tvingas ställa in sommarens festival. Anledningen är för dålig biljettförsäljning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Vi har gjort allt som stått i vår makt. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar.", skriver festivalen på sin hemsida.

Dalarnas Tidning har tidigare rapporterat att festivalen drogs med en skuld på tretton miljoner kronor efter förra sommaren.

 

"Vi satte i höstas upp en plan som var realistisk med tanke på den ryggsäck vi bar med oss och den planen har vi följt och känt oss trygga med. Lönehelgen i maj förväntades bli vårt stora lyft. Sedan 2007 har Peace & Love i snitt sålt cirka 23 000 biljetter under maj och juni. Tyvärr kom aldrig lyftet i år. Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.", skriver festivalen på sin hemsida.

  

De tänka dragplåstren på årets festival i Borlänge var Depeche Mode, Håkan Hellström och Queens of the stoneage. Så sent som häromdagen tvingades festivalen Siesta i Hässleholm ställa in efter att bara ha sålt drygt 2000 biljetter.

Några besked om hur de som köpt biljett påverkas finns inte ännu. Först ska Tingsrätten godkänna konkursansökan och en konkursförvaltare ska utses.

   

KONKURS - VAD GÖR JAG?
Den som köpt festivalbiljett till Peace & Love måste kontakta konkursförvaltaren och meddela vilka ekonomiska krav man har på festivalen.
Hör av dig till Peace & Love för att få kontaktuppgifter till konkursförvaltaren, när en sådan har utsetts. Det brukar ta ett par dagar.
Konkursförvaltare utses av tingsrätten.

Mer info finns på: www.ungkonsument.se/festival

Mest läst