Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Pasta med varmrökt lax och broccoli

4 portioner, 20 minuter

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En schyst och fräsch vardagspasta som går att variera med olika typer av lax och grönsaker.

ca 250 g varmrökt lax i bit

1 broccolistånd (alt 250 g fryst)

1 gul lök, finhackad

olivolja

1 citron

ev. 1 dl vitt vin

nymalen svartpeppar

1 dl grädde

1 knippa dill

valfri pasta

Bryt laxen i bitar och skär broccolin i små buketter. Fräs löken glansig i lite olja, tillsätt sedan laxen och värm försiktigt. Riv över citronskal, pressa över saften och häll eventuellt på en skvätt vitt vin om du har. Dra några friska varv med pepparkvarnen över. Det ska vara mycket peppar! Låt puttra ihop i några minuter medan pastan kokar al dente (med tuggmotståndet kvar). Lägg i broccolin i pastakastrullen de sista två minuterna.

Tillsätt grädde och dill i såsen och låt puttra ytterligare någon minut.

Häll ned den avrunna pastan (spara lite kokvatten) i såsen och blanda runt. Tillsätt eventuellt lite av pastavattnet. Peppra lite extra, garnera med dill och servera genast.