Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Pasta e contorni

Toppar och dalar när Krubbkollen återvänder till femplussaren på hörnet. 3 FYRAR

Italienskt

Italienskt

Pasta e contorni

Nordenskiöldsgatan 21A

pastacontorni.nu

Många år har gått sedan Krubbkollen sist stegade in på Pasta e contorni. Här, i den del (läs:gata) av Linnéstaden som ju i folkmun kallas för Little Italy på grund av sitt överflöd av italienska restauranger (läs: fem stycken i en och samma backe) kan man ju fråga sig vilken av dem det gäller. Svaret är: den på hörnet.

Sist vi var här var vi mycket nöjda. Fem schvungande fyrar delades ut den gången. Förhoppningarna är därmed höga när vi tar oss an ett bord för två denna regniga sensommarkväll.

Och det börjar väl. Fokus är på oss från samma sekund vi kliver in, mottagandet är lättsamt och hjärtligt, vi får lagom mycket tid på oss att fundera över vad vi vill äta.

Förrätten är god, men inte av högsta betyg. Carpaccion av finskuren oxfilé, med ruccola och rikligt med parmesan (89 kronor) badar tyvärr i aningens för mycket olivolja. Den friterade mozzarellan (89 kronor) kommer med en mangosås som visserligen är god och kompletterar osten väl, men hade behövt vara aningen ljummen för att inte upplevas som en dessert. Det salt-syrliga momentet saknas något i rätten som hade mått bra av lite mer balsamico än det som bjuds.

Menyn är bred med många rätter i kött-, fisk-, risotto- och pastaklassen. Vi väljer att gå den klassiska linjen och beställer in en carbonara (119 kronor) och ett vegetariskt alternativ i Quadrone di magro (129 kronor), med ricotta- och spenatfylld färsk pasta i en symfoni av vitt vin, kapris, soltorkade tomater, marinerade paprikor och kronärtskocka.

Carbonaran kommer med ordentlig mängd köttig bacon, genialiskt fräst i vitt vin, perfekt mängd grädde och persilja och rikligt med parmesan - hade det inte varit för det där sista överflödiga varvet med svartpeppar hade det här varit fem fyrar utan tvekan.

Vårt vegetariska alternativ står för mer av en besvikelse. Olivoljebadet från carpaccion återupprepas här i en synnerligen slarvigt upplagd rätt, där otympliga bitar av paprika och soltorkade tomater utgör större delen av rätten och pastaknytena är desto färre. Om carbonaran stod för höjdpunkten och såg ut att vara lagad med kärlek utstrålade detta bara slarv och oengagemang.

Både högt och lågt alltså. Då blir betyget lägre än en femma.

Pris

Förrätter 69-129 kronor, men även med tvåmanslösningar där priset landar på 215 kronor. Huvudrätter 98-258 kronor och en bred barnmeny 69-98 kronor. Dessertmenyn 35-89 kronor erbjuder allt från en tryffel till kaffet till en traditionell semifreddo.

Service

Inget som helst att klaga på här. Snabb, gemytlig, ordentlig service.

Det lilla extra

Det är klart att en chokladbit till notan alltid är gött. Men vad spelar det egentligen för roll när man får ett så pass trevligt bemötande som standard?

Mest läst