Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Begärligt byte.

Påskharetjuvar greps i Småland

De tre män som på lördagen greps i småländska Traryd för påskharestöld anhölls på söndagen. Alla tre har erkänt.

En lastbilschaufför hade stannat för att sova på en rastplats utanför småländska Traryd. Vid femtiden på lördagsmorgonen väcktes han av att någon var inne i hans släp, skriver Smålands-Posten.

Chauffören sprang ut med ett tillhygge och lyckades jaga iväg de tre männen. De sprang in i skogen men sprang i cirklar och kunde hittas av polisens hundpatrull några timmar senare bara någon kilometer från brottsplatsen.

– Det var säkert en spontanstöld. Tjuvarna hade först tagit sig in i ett annat parkerat lastbilssläp och där fanns det frusen blodplasma som tydligen inte var så intressant, säger Frederik Svärd, vid Kronobergspolisen till tidningen.

I de misstänktas bil i närheten av brottsplatsen hittades några lådor påskharar i choklad. Men flera lådor är fortfarande borta.

Polisen förhörde på lördagen de tre gripna männen; 32, 27 och 22 år gamla.

– Alla tre har erkänt stölden men de är fortsatt anhållna, säger kriminalinspektör Peter Tagesson vid Kronobergspolisen.

Männen är albanska medborgare och saknar fast adress i Sverige och säger att de är turister. Bilen är däremot registrerad på en person i Malmö.

Polisen misstänker att de kan lämna landet. Därför kommer de troligen att hållas i förvar under utredningen, uppger Frederik Svärd, vid polisen i Växjö för SVT.

Mest läst