Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ost- och skinkpasta

En krämig ost- och skinksås smaksatt med lök, paprika och färska örter är härlig mat som går snabbt att laga. Låt ketchupflaskan stå kvar i skåpet. Här finns smaker så det räcker och blir över.

OST- OCH SKINKPASTA

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

För 4 personer

25 minuter

400 g rökt skinka i bit

1 gul lök

1 paprika

1 msk rapsolja

2 dl grädde

3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

2 dl riven ost

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och svartpeppar

ATT ÄTA TILL:

400 g pasta

1 msk smör

rucolasallad

färsk rosmarin

2-3 tomater

GÖR SÅ HÄR:

1. Strimla skinkan. Skala och finhacka den gula löken. Skär paprikan i mindre bitar. Fräs strimlorna och bitarna med rapsolja ett par minuter i en kastrull. Slå på grädde, vatten och fond. Rör i den rivna osten och låt allt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten till sås som får sjuda sakta i 5 minuter. Salta och peppra.

2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Koka pastan. Var noga med koktiden, överkokt pasta är en styggelse.

3. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag. Slå tillbaka den i pastakastrullen och krydda med svartpeppar och en klick smör. Fördela pastan i djupa tallrikar och slå såsen över. Toppa med rucolasallad, tomat, rosmarin och svartpeppar.