Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Oscar Zia kommer ut som homosexuell

Inför sitt deltagande i årets Melodifestival vill Oscar Zia vara helt sann mot sig själv. Därför väljer han att komma ut som homosexuell.

- Jag tänkte: Kan jag vara flickidol och homosexuell? Jag visste inte om det gick, säger han till Aftonbladet.

Om två veckor ska 19-årige artisten Oscar Zia tävla i delfinalen i Norrköping med låten Human, som han har skrivit själv.

Nu väljer han att berätta om sin sexuella läggning för Tampodden på Youtube och i Aftonbladet. Han har funderat länge på hur han skulle göra.

– För mig har det känts så fullkomligt onödigt att behöva prata, från början kände jag inte ens att jag behövde berätta för mina föräldrar. Jag vill inte sprida normen av att det ska vara en grej, men jag kände en press när det började snackas om mig i branschen, säger han till tidningen.

Därtill handlar låten Human om hans tankar kring att få vara den man är och det hade inte fungerat att sjunga den utan att komma ut först.

– Nej. Den här låten är så pass personlig, den handlar om de här funderingarna. Vad är det som gör att jag behöver ställa upp på de här sakerna, vi är väl alla lika? Och jag kände bara att jag inte kan stå på scenen utan att känna att det jag gör är hundra procent sant, säger Oscar Zia till Aftonbladet.

Mest läst