Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Orolig måndagsnatt i Frölunda

Det brann i Västra Frölunda natten mot tisdag och ungdomarna kastade sten mot räddningstjänsten.

Nattens händelser i Västra Frölunda rubriceras som grov skadegörelse och polisen utökade patrulleringen i området. Vid halv tretiden blev det åter lugnt. Ingen har gripits, säger Sven Persson, biträdande länsvakthavande i Västra Götaland.

Kl 22:35 inkom larm om bilbrand på Grevegårdsvägen i Västra Frölunda. Enligt vittnesuppgifter handlade det om ungdomsgäng som anlade bränder. Räddningstjänsten fick begära polisassistans efter att ha blivit attackerade med stenar.

– Det är svårt att veta hur många de är, de är mopedburna och kan röra sig över ett stort område på kort tid. De tänder också eld i papperskorgar som släcker sig själva, uppgav Sven Persson, biträdande vakthavande befäl vid Göteborgspolisen under natten till GP.

Vid halv ett-tiden hade minst fyra bilar, en husvagn och en moped brunnit på Grevegårdsvägen, Brilliantgatan, Gånglåten, Turkosgatan och Smaragdgatan. Polisen var på plats och helikoptern cirklade över området.

- Vår primära uppgift var först att garantera säkerheten för både oss och räddningstjänsten, för att de skulle kunna göra sitt jobb. Det kan se ut som om vi inte gör något, men vi skickar inte in enstaka patruller i ett sådant här skede, sa Sven Persson.

Räddningstjänsten hade från början sju enheter på plats med totalt 20 man.

Ungdomarna hade staplat bråte mot ett uthus i anslutning till Vättnedalskolan och försökt tända på. Vägen ner mot skolan var barrikaderad av brinnande däck, enligt vittnesuppgifter.

Vid midnatt var det mycket folk i rörelse, många boende var ute på gatorna eller stod på balkongerna.

– Hur kan man göra så här i ett område där man själv bor? Var finns föräldrarna och varför kör inte polisen innanför grindarna? undrade en ung man i 20-årsåldern som bott i området i tio år.

I samband med en brand i ett släpfordon på Briljantgatan uppträdde en handfull ungdomar också hotfullt mot Räddningstjänstens personal, uppger polisen. En polisanmälan om hoten har upprättats.

Mest läst