Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Pappa Peter hämtar sonen Olle Samuelsson vid skolan i Fiskebäck efter pedofillarmet.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oro för pedofil i Fiskebäck

Barnen får inte längre vara ute ensamma. Föräldrarna i Västra Frölunda oroas över en kringstrykande pedofil.

– Vi tycker det är jätteotäckt. Barnen får inte gå ensamma. Vi hämtar och lämnar dem, säger Martina Järlbring, vars åttaåriga dotter Ella går på skolan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På måndagskvällen ska en äldre man med stort grått hår och skägg försökt att få en yngre flickas uppmärksamhet genom att knacka på altanen på ett hus nära Fiskebäcksskolan. När flickans äldre bror dök upp skyndade mannen vidare.

Mannens signalement överensstämmer med den man i 50-60-årsåldern, med ovårdat utseende, som misstänks för våldtäkten av en mellanstadiepojke i Tynnered den 23 maj.

Uppmanas till försiktighet

Fiskebäcksskolan uppmanar nu i ett brev föräldrarna att vara vaksamma och att hämta sina barn från skolan varje dag.

– Vi bor på samma gata där han ska ha visat sig för flickan. Det känns väl nära. Alla känner till det här, talar om det, och vi har mer koll på varandras barn, säger Martina Järlbring.

Personalen på skolan kommer att vara extra uppmärksamma under dagarna. Skolan vill undvika att obehöriga vistas på skolgården.

– Framför allt handlar det om att vi faktiskt tittar på folk. Är det främmande människor så frågar vi vilka de är, säger rektor Martin Jägesten.

Brevet är ett sätt att undvika ryktesspridning.

– Föräldrarna ska vara medvetna om vad som händer. Lärarna har också pratat med barnen, samtidigt är det viktigt att inte skrämma upp dem, förklarar Martin Jägesten.

Peter Samuelsson har sonen Olle, 8 år, på Fiskebäcksskolan och hämtar med mopeden.

– Jag hoppas att de får tag på honom snart. Nu hjälps vi åt att hämta. Ibland får barnen också vara kvar längre på fritids så att vi hinner. Man har större uppsikt över var barnen är nu, säger han.

Dagliga tips

Förra veckans våldtäkt skedde i ett mindre skogsområde mellan Kupeskärsgatan och Tanneskärsgatan. Fredagen den 20 maj blottade sig en man delvis för ett barn nära Önneredsskolan.

Tips gällande våldtäkten och den misstänkte mannen når polisen dagligen.

– Det är observationer från olika ställen och utpekanden av personer. Vi betar av allt eftersom så fort vi får ett tips och åker ut till platsen. Det är bra att folk är vaksamma och fortsätter ringa in tips till oss, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Polisen har en förstärkt närvaro av både uniformerad och civil polis i området. Men saknar i nuläget en identifierad misstänkt gärningsman.

– Vi vill knyta ihop det här. Hittar vi bara rätt person kan vi säkert styrka brottet, säger Björ Blixter.

Händelsen i måndags är polisanmäld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.