Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Ormar får bo kvar - ägaren måste städa

Den man i Göteborg som nyligen blev illa biten av en av sina ormar får fortsätta att ha kvar dem i lägenheten. Åtminstone har Länsstyrelsen inga större invändningar.

Ormägaren måste dock förbättra villkoren för djuren på några punkter. Däremot har Länsstyrelsen inga planer på att omhänderta några ormar, utan ägaren kommer att få ha kvar dem i sin lägenhet.

Johanna Jensen, som är gruppchef för djurskyddskontrollanterna på Länsstyrelsen i Göteborg, säger, att de anmärkningar som man har tagit upp i sin kontrollrapport mest handlar om mindre detaljer.

– Det handlar till exempel om att terrarierna står för tätt, i vissa fall är för små och har opålitliga låsanordningar.

Enligt Johanna Jensen är renhållningen i terrarierna eftersatt och det finns för mycket prylar i lägenheten som ormar kan gömma sig bland om de skulle komma lösa, vilket kan vara en risk.

– Vi har nu sammanställt en första kontrollrapport. Det vi påpekar i den måste ormägaren åtgärda, fortsätter Johanna Jensen.

– Sedan ska vi göra en noggrannare besiktning och inspektera att våra anmärkningar har åtgärdats och samtidigt kontrollmäta burarnas storlek mer ingående.

Länsstyrelsen kunde vid sin första besiktning inte klart fastställa hur många ormar mannen hade i lägenheten, eftersom flera höll sig gömda. Kontrollanterna uppskattade dock antalet till omkring 30.

Mest läst