Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Regimkritiska motståndare bildar en kedja för att förhindra soldaterna från att ta bort barrikaderna från Tahrirtorget.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Oppositionen ännu inte nöjd

Inte nog långtgående, var den största oppositionsrörelsen Muslimska brödraskapets slutsats efter samtalen i dag med vicepresidenten Omar Suleiman om att inleda ett politiskt reformarbete i Egypten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Brödraskapet bestämde sig för att delta i dialogrundan för att undersöka "om regeringen tar folkets krav på allvar". Regimen föreslog vid mötena att det bildas en nationell kommitté bestående av jurister och politiker som initierar demokratiska reformer med sikte på val.

Men Brödraskapets företrädare var inte tillfreds med regimens förslag. Framför allt tillmötesgår regimen inte oppositionens krav att president Hosni Mubarak ska lämna ifrån sig makten.

Mahmud Ezzat, nummer två i Brödraskapets ledning, sade att de bestämt sig för att inte dra sig ur samtalen eftersom det ändå gjorts några framsteg, men påpekade att protesterna kommer att fortsätta.

Mohamed ElBaradei, som är en samlande kraft inom oppositionen, var personligen inte inbjuden till samtalen men var förtrogen med diskussionerna som förts. Han har föreslagit ett presidentråd bestående av tre personer, två civila och en militär.

-Processen är oklar, sade ElBaradei till tv-bolaget NBC:s program Meet the press. -Ingen vet vem som pratar med vem i det här skedet... Det hela hanteras av militären... och det är en del av problemet, sade ElBaradei.

Ungdomsgrupperna bakom den egyptiska revolten bildade på söndagen en koalition och sade att deras protester på Tahir-torget inte kommer att upphöra förrän Mubarak har avgått.

På Tahrir-torget hedrades minnet av de oppositionella som mist livet under protesterna. På kvällen när det stod klart för många att de inte fått igenom sitt huvudkrav i dialogrundan spred sig en viss irritation i leden.