Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
taa5d54d

Onsaladådet: 39-åringen erkänner brott

Den 39-årige man som misstänks för knivdådet på Onsala har erkänt. Ett åtal kommer dock att dröja minst en månad.

Enligt den tidigare planeringen skulle ett beslut om åtal ha kommit under gårdagen. Kammaråklagare Ann-Christin Claesson har dock begärt ytterligare utredningstid. I en skrivelse till Varbergs tingsrätt motiverar hon detta med att alla tekniska undersökningar ännu inte är klara, och att ytterligare förhör skall hållas. Någon omhäktningsförhandling behövs inte, en sådan är ”uppenbart obehövlig”, anser åklagaren.

Tingsrätten går på åklagarens linje och har beviljat henne anstånd till 18 mars.

Enligt kammaråklagare Ann-Christin Claesson har den misstänkte 39-åringen i förhör erkänt brott, med tillägget att han inte minns själva händelsen men sagt att ”det inte kan vara någon annan som gjort det”.

Efter två byten av försvarare har den 39-årige mannen nu Leif Silbersky som sin advokat. Han vill inte säga något om hur hans klient ställer sig till brottsmisstankarna:

– Jag är inte beredd att göra några kommentarer i sak förrän vi hamnar i tingsrätten, säger Silbersky. Det pågår en stor rättspsykiatrisk utredning, vi avvaktar resultatet av den.

En liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-utredning, är gjord vid rättsmedicinalverkets avdelning i Backa. Enligt den kan det misstänkas att 39-åringen led av allvarlig psykisk störning såväl när brottet begicks som vid undersökningstillfället. Därefter har verket beslutat att den rättspsykiatriska undersökningen skall utföras vid myndighetens avdelning i Huddinge.

Efter begäran om anstånd har Varbergs tingsrätt medgivit att undersökningen får hålla på till 17 mars.

39-åringen misstänks för att ha knivdödat en jämngammal man, god vän till honom, i anslutning till en middag i dennes hem den 5 december.

Efter dådet misstänks 39-åringen ha gått till en villa i närheten och där attackerat de boende, en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern, med ett huggvapen.

Kvinnan fick livshotande skador, mannen allvarliga. Paret låg länge nedsövda på Sahlgrenska men i slutet av januari hade båda vaknat.

39-åringen häktades 8 december, misstänkt för mord och mordförsök.

Mest läst