Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Skärmdump från change.org.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Omstridde raggningsgurun ställer in

Den sexist-anklagade föreläsaren Julien Blanc ställer in sina planerade kurser, så kallade Boot camps, i Göteborg och Stockholm.

Den 25-årige Julien Blanc från Kalifornien, USA, har under ett par år rest runt med sin råa och sexistiska raggningskurs som ska hjälpa osäkra män att träffa kvinnor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Du, jag ska lära dig att ’krossa’ hennes brist på samtycke. Betala mig och våldta dem alla". "Oroa er inte, jag misshandlar bara kvinnor”. ”Det är lättare att behandla henne som skit om du objektifierar henne först". Så kan det låta i Julien Blancs twitterflöde.

Blanc driver företaget Real Social Dynamics, RSD. I början av nästa år hade han planerat in besök i Göteborg, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn och Stockholm, som han även skulle gästa strax före jul.

Men nu har kurserna ställts in, skriver DN. Besöken i Sverige har försvunnit från Real Social Dynamics hemsida. Varför kurserna i Sverige har ställts in är oklart. Företrädare för företaget har enligt DN lovat att återkomma med ett svar.

Julien Blancs kurser som går under namnet Boot camps har mött hård kritik och avsky i flera länder för att de är grovt sexistiska och i vissa fall har gått över gränsen för sexualbrott. Australien drog nyligen in Blancs visum och Storbritannien nekade honom inresetillstånd i förra veckan.

Även i Sverige har reaktionerna varit starka sedan de planerade kurstillfällena blivit kända. Bland annat har en namninsamling gjorts som på något dygn fått över 10 000 underskrifter.

Här kan du läsa DN:s artikel: www.dn.se

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.