Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Volvo Cars ökar takten för elbilar, förklarar vd:n Håkan Samuelsson. Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Om sju år ska hälften av alla nya Volvo gå på el

Volvo Cars aviserar att 2025 ska hälften av alla sålda modeller vara elbilar.
– Kinas elektriska framtid är Volvo Cars elektriska framtid, säger vd:n Håkan Samuelsson.

I fjol gick Volvo Cars ut med nyheten att alla nya modeller från 2019 ska kunna fås som minihybrid, plug-in hybrid eller som elbil.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Regeringskrav gasar på utvecklingen

Den nya strategin är att hälften av försäljningen ska komma från elbilar 2025 och att Volvo Cars ska vara en kraftfull elbilsaktör i Kina.

– Förra året tillkännagav vi vår satsning på elektrifiering för att förbereda oss på eran efter förbränningsmotorn. I dag förstärker och utvidgar vi det åtagandet på världens ledande marknad för elektrifierade bilar. Kinas elektriska framtid är Volvo Cars elektriska framtid, säger Håkan Samuelsson i ett pressuttalande.

Den kinesiska regeringen planerar för att fordon som står för förnybar energi ska stå för mer än 20 procent av försäljningen år 2025. Det motsvarar fler än 7 miljoner bilar, enligt kinesiska regeringens prognoser.

Kina är Volvos största marknad

I dag tillverkar Volvo Cars S90 och S90K T8 Twin Engine i Kina. I veckan startar fordonsföretaget tillverkningen av XC60 T8 Twin Engine i Kina. Det innebär att Volvo Cars samtliga tre bilfabriker i landet kommer att tillverka antingen plug-in hybrider eller elbilar.

Under motormässan i Peking kommer Volvo Cars att visa upp alla elbilar, och man kommer också att premiärvisa sina tre suv:ar XC90, XC60 och XC40. XC40 visas i T5 plug-in hybridutförande.

Kina är Volvo Cars största enskilda marknad, och ökade försäljningen med över 23 procent under första kvartalet. I fjol sålde Volvo Cars fler än 100 000 bilar i Kina.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.