Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

jonas

Olsson klar för Sogndal

Jonas Olsson flyttar till Norge. I dag presenterades han som ny tränare för Sogndal.

Jonas Olsson kommer från och med säsongen 2012 att ta över tränaransvaret i i Sogndal, precis som GP tidigare skrivit.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En nyhet som föreningen presenterade på en presskonferens på tisdagen.

Klubben är nykomling i högsta serien och ligger för närvarande på en 14:e plats.

Håkan Mild säger så här till IFK:s hemsida:
– Vi kan bara gratulera Sogndal till ett mycket bra val. Dessutom återigen tacka Jonas för en fantastisk tid i IFK Göteborg, där han i mycket hög grad bidragit till att höja den professionella nivån på vår verksamhet med sin noggrannhet och sitt kunnande.

Jonas Olsson säger så här:
– Ett annat land, en annan liga, det känns som en väldigt spännande utmaning. I laget finns det några riktigt etablerade spelare som exempelvis Tore André Flo, men även många unga spelare.

Sogndal tog klivet upp till Tippeligan i år, men där har det gått trögt. På de inledande 25 omgångarna har laget 28 poäng, är trea från slutet och riskerar att åka ur högsta serien. I laget, som har en medelålder på drygt 23 år, spelar bland andra 38-årige Tore André Flo med förflutet i Glasgow Rangers, Chelsea och Sunderland.

Sogndal, 35 mil nordväst om Oslo, är en liten stad med bara 7 000 invånare, men satsar hårt på idrott. De senaste åren har kommunen lagt ner stora pengar på faciliteter och fotbollsarenan stod klar sommaren 2006 och alldeles intill ligger en fullstor inomhushall.

Mest läst