Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Oklart om Svensson: Jag väntar på ett besked

Gustav Svensson har genomgått en läkarundersökning och endast detaljer återstår innan han flyttar till Kina, eller? – Jag väntar på ett besked, säger Mats Gren.

Sportchefen i IFK Göteborg gick tidigt under onsdagen ut med att Gustav Svensson hade genomgått en läkarundersökning. När GP når honom utvecklar han sitt resonemang.

– Jag vet ju inte om han haft en undersökning, vet mer att han skulle göra någon form av undersökning. Vad de gör för undersökningar därborta vet jag inte. Det kanske är något som tar en dag att få besked eller så är det Gustav som inte har bestämt sig.

Men skulle du inte ha fått besked under onsdagen?

– Jag har inte hört något mer, jag väntar på ett besked, det gör jag. Jag skulle ha fått ett under onsdagen, det hade de lovat, säger Gren.

Skulle Gustav Svensson bestämma sig för en flytt till Kina och Guangzhou R&F FC står IFK Göteborg med Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson och Sabah Lawson på det centrala mittfältet. Något som gör att klubben inte behöver förstärka där om Svensson lämnar.

– Nja ... vi tittar lite på det och har inte riktigt bestämt oss. Vi har ju bra spelare där så det är inte akut att vi måste vi in någon. Vi har det bra förspänt där, säger Gren.

Ni vill hellre använda de pengarna till anfallsjakten?

– Precis hur anfallsjakten går är just nu svårt att kommentera.

Enligt uppgifter till GP är det fortfarande Tobias Hysén som är det hetaste alternativet. Anfallaren som själv i flera intervjuer har öppnat för en flytt hem till Sverige.

– Jag försöker att inte tänka på det. Det får bli som det blir. Jag kör på här som vanligt, säger Hysén som fortfarande inte hört något från sin kinesiska klubb hur de ser på honom.

Med tanke på att varken Mikael Boman eller Victor Sköld öste in mål och Gustav Engvall är jagad runt om i Europa skulle en värvning av Hysén vara exakt det Blåvitt behöver. Nämligen en anfallare som kan garantera mål. Intresset från Blåvitt och Gren är högt, något sportchefen bekräftar.

– Ja, det är inget att sticka under stol med. Skulle Tobbe vilja hem så är det självklart intressant, säger han.

GP har sökt Gustav Svensson och hans rådgivare Carl Fhager, som inte vill kommentera något just nu.

Grundad: 25 juni 2011, 1986 som Shenyang Football Team.

Arenakapacitet: 18 000.

Tränare: Dragan Stojkovic.

Svenskkoppling: Tränades av Sven-Göran Eriksson under 2013-14.

Tabellplacering: 14 av 16 senaste säsongen.

Mest läst