Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

OG: De har inte kapat oss helt

KUMLA: Original Gangsters ledare Denho Acar, 30, erkänner att polisen haft framgång i sina insatser mot de kriminella gängen - däribland hans egen organisation.
Acar, som bildade OG i Bergsjön för snart tio år sedan, är en av Sveriges hårdast bevakade fångar. Det krävs ett speciellt tillstånd bara för att prata med honom per telefon.

Vilken är din uppfattning om påståendet att Original Gangsters i dag är temporärt försvagat utanför anstaltsmurarna?
- Självfallet har dom (polisen) kanske tillfälligt lyckats bromsa vår verksamhet. Det måste man väl medge. I slutet av år 2005 släpps dock flera medlemmar ut från fängelserna och då är det igång igen med samma sak. Dom har inte kapat oss helt.

Samtalen avlyssnade
Poliser med insyn hävdar att du alltjämt styr OG. Stämmer det?
- Hur skulle jag kunna göra det från bunkern? Jag har inte ens haft vanliga besök på över ett år. Alla mina samtal är avlyssnade. Jag tillåts inte ens skaka hand med mina syskon när de kommer hit. En annan kille har ansvaret i Göteborg. Men givetvis är det fortfarande jag som är ledaren.

Förekommer det avhopp från Original Gangsters, folk som är rädda och inte längre vill vara med?
- Det är skitsnack. Den person som fick sin bil söndersprängd i Majorna i våras har fått sparken, det är allt. Han borde ha fixat en hämndaktion, fast han gjorde ingenting. Grabbarna tappade respekten för den mannen. Vi har ersatt honom.
2006 muckar Denho Acar från sitt sexåriga straff, som har tilldelades efter ett grovt rån i Södertälje.
Mest läst