Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Och nu blir det svinkallt!

Efter julhelgens kaotiska inledning med snöhinder i helgtrafiken slår kung Bore till med iskyla.

Den närmaste veckan lovar vädertjänsterna uppehåll och en hel del sol i Göteborgstrakten. Och så blir det isande bitande kallt. Det gäller alltså att smörja kinder och näsor rejält innan man ger sig ut i pulkabacken.

Termometern kommer att mestadels hålla sig mellan minus 10 och minus 15, enligt såväl svenska SMHI som norska YR. Ja, stundtals kan det bli nedåt 20 grader kallt.

Snöfallet som de senaste dagarna plågat sydöstra Sverige är nu på väg bort, även om Öland och Gotland fortfarande kan få en eller ett par decimeter ytterligare under juldagen. Men även där snöfallet upphört kan den fortsatt hårda vinden leda till rejäla snödrev med problem för trafiken.

Annandag jul snöar det i Svealand och södra Norrland och det blir blåsigt, särskilt vid kusten med frisk nordlig eller nordostlig vind, spår Smhi. Här kan det falla 10-15 centimeter nysnö men blir i gengäld inte lika kallt som i Västsverige.

Ett högtryck i mitten av kommande vecka ger stabilt låga temperaturer. Först under årets sista dagar kan det komma in lite mildare luft med västlig vind. Då blir vädret på nytt ostadigare med snöfall, främst i norra Sverige.

Mest läst