Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

... och 15-årige Robin <br>går till Heerenveen

Marcus Berg är i gott sällskap. En annan göteborgsk spjutspets är redan klar för Groningens grannklubb Heerenveen.
Marcus Allbäck, Stefan Selakovic, Lasse Nilsson, Afonso och nu ... Robin Eriksson. Heerenveen fortsätter att satsa på svenska anfallsvapen.
Robin Eriksson är visserligen ordinarie vänsterytter, men i division fem-klubben Kärra/Klareberg IF. Istället var det den unga åldern som fångade Heerenveen. Robin är bara 15 år och och lockades enligt Kärra/Klarebergs ordförande Timo Mäki till Holland med lockbetet bättre träning.
- Framförallt är det Heerenveens upplägg med fyra heltidsanställda tränare bara för u-truppen som lockar Robin. De sätter in väldigt mycket personligt anpassad träning tidigt där nere, säger Mäki.
Några övergångssummor i Marcus Berg-klassen är det inte tal om.
- Det blir inga jättepengar eftersom vi på den här nivån inte har möjlighet att kontraktera spelare, alla kan mer eller mindre gå gratis i december varje år, säger Tomi Mäki.
Intresse från västsvenska toppklubbar för den snabbe och tekniske 15-åringen har inte saknats.
- Alla göteborgsklubbar på någorlunda nivå har varit och nosat på honom. Han har bland annat tränat med Gais tipselitlag, säger Mäki.
Robin blir först utlånad ett år, sedan har holländarna möjlighet att slå till för en redan fastställd summa.
Han flyttar utomlands tidigt, vad tycker du om det?
- Det är ingen lätt fråga, jag har själv en grabb i samma ålder som spelat en hel del med Robin. Visst man kan tycka att det är lite tufft att gå så tidigt. Rent generellt hade man kanske sett att spelarna stannade i Sverige, men å andra sidan värvar vi i Sverige också in en massa spelare utifrån.
Mest läst