Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
blåvittkollage

"Nyttigt att få en riktig träningsmatch på naturgräs"

Det blev ingen seger mot Djurgården. Men Blåvitt och Jörgen Lennartsson fick ändå viktiga besked från träningsmatchen på Ullevi.– Värdet av matchen var väldigt högt utifrån ett utvecklingsperspektiv, säger Lennartsson.

Vårsolen sken över Ullevi när Blåvitt kom ut för att möta Djurgården. De 2 069 på läktarna fick se ett Blåvitt som med ett vasst omställningsspel lyckades skapa flera vassa chanser – men utan att få utdelning.

I den andra halvleken fortsatte man hålla uppspelet i inledningen och fick också in ledningsbollen när Jakob Ankersen förvaltade Sören Rieks fina inspel på bästa sätt.

Efter det reste sig Djurgården anförda av pigge Seon-Min Moon. Gästerna fick med tio minuter kvar in sin kvittering när Kevin Walker dönade in en volley bakom John Alvbåge.

– Spelmässigt så fanns det många positiva delar under första halvlek och en bit in i andra halvlek fram till målet kan man säga, säger Jörgen Lennartsson och fortsätter:

– Bra passningsspel och vi skapade målchanser. Sedan var det en avslutning på matchen som vi inte är nöjda med.

Det slutade 1-1 och Blåvitt är fortsatt obesegrade under 2016.

Men det var inte den sviten eller det fina spelet i inledningen som Jörgen Lennartsson tog med sig som det viktigaste från matchen.

– Det var en väldigt nyttig träningsmatch. Nyttig för att vi mötte en bra motståndare som utmanade oss rejält. Dels otroligt nyttigt att få en riktig träningsmatch på det sättet på naturgräs. Vilket vi är i väldigt stort behov av, säger Lennartsson.

– Det man kan säga som var en viktig del var just den här naturgräsdelen. Med närkampsspel, andrabollsfotboll, balans i laget på det sättet när det blir bolltapp som inte på samma sätt blir på konstgräs. Dueller, tacklingar, bollen ramlar ner och det gäller att vara etta på den. Det är en del av fotbollen som inte man får i närheten av samma på konstgräs.

– Så värdet av matchen var väldigt högt utifrån ett utvecklingsperspektiv. Just den insikten av den delen i fotboll som handlar om duellspel och närkampsfotboll. Den typen av matcher har vi inte haft på ett tag och det är väldigt viktigt att vi får träna på det för det har vi inte gjort så mycket sista tiden.

Jörgen Lennartsson får medhåll av Blåvitts landslagsman Emil Salomonsson.

– Vi har blivit lite bekväma på konstgräs så vi behövde känna på en klassisk gräsmatch med allt vad det innebär i presspel och tacklingar. Vi ska inte vara bekväma när första matchen i allsvenskan drar i gång, säger Salomonsson.

Mest läst