Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Volvo_JL02

Nytt säljrekord väntar – var femte bil är en Volvo

I år kommer det säljas rekordmånga bilar i Sverige – igen. I alla fall enligt Bil Swedens nya prognos.

Branschorganisationen höjer sin prognos för nybilsregistreringarna till 355 000 bilar under 2016. Den tidigare prognosen för året, som kom i januari, låg på 330 000 bilar – och vd Bertil Moldén tror att prognosen kommer att höjas ytterligare under året.

– Försäljningen under de första två månaderna i år har varit urstark och vi ser ingen avmattning. Mitt stalltips är att vi behöver revidera upp prognosen en gång till under året, förklarar han.

Bakom uppgången ligger bland annat den starka svenska konjunkturen, en stark begagnatmarknad och en ändrad inställning till privatleasing.

– Sverige går bättre, varslen är färre och folk har jobb. Kostnaden för att äga bil har också blivit lägre och nya grupper har börjat intressera sig för privatleasing. Det handlar både om unga människor och kvinnor som är 60 plus, säger Bertil Moldén.

På onsdagen kom också försäljningssiffror från Volvo Cars. De ökade sin globala försäljning med 15,2 procent under februari. Det innebär att biltillverkaren hittills i år har ökat sin försäljning med 12,3 procent, jämfört med samma period i fjol.

Den positiva prognosen för den svenska bilmarknaden blir ytterligare goda nyheter för Volvo Cars.

– Var femte bil som säljs i Sverige är en Volvo, så det här är självklart bra för Volvo och för hela Sverige, säger Bertil Moldén.

Mest läst