Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Trillingar men ändå olika. Det tredje tornet får en glaspool 19 våningar över marken.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Nytt Gothia-torn får byggas

  Iförd badrock kan du tassa på en glasbro 20 våningar högt mellan Gothia Towers. Byta till baddräkt och simma ut i en glasbassäng 19 våningar högt över stan.
  Nya grepp kan behövas för att locka gäster. Svenska Mässan satsar på att bli Europas största hotell, med 1 200 rum i tre torn och en påkostad spa-anläggning som "unic selling point".
  I går godkändes programmet med ett helt nytt 29 våningar högt hotelltorn byggs öster om de två befintliga. Samtidigt får dagens lägsta torn en påbyggnad med sex nya våningsplan. Den kommer att innehålla ett hotell i hotellet, med ett femstjärnigt koncept krönt av en gourmet restaurang med takterrass.
  Nya förbindelsegångar i glas planeras 20 våningar upp i luften mellan de tre byggnaderna. Den som vandrar till det påbyggda tornet landar i en tre våningar hög spa-anläggning, och kan till exempel ta en simtur över stan i den bassäng som sticker ut med glasad botten och glasade sidor. Kanske öppet för sol, regn och snö.
  - Än vet vi inte om det blir glastak över, säger arkitekten Anders Andersson på White.
  Trots att Göteborg är på väg att få en ny hög siluett vid Korsvägen hördes inga protester under programsamrådet. Banverket påminde om att en station till Västlänken planeras strax intill, och stadsbyggnadskontoret lovade att ha med den i fortsatt planarbete.
  Parkeringsbolaget påminde om rådande, besvärande parkeringssituation i området. Även om det finns många sätt att åka kollektivt hit, finns alltid ett antal besökare som kommer med egen bil. Parkeringsfrågan ska också upp i det fortsatta arbetet med detaljplan.
  Dagens beslut i byggnadsnämnden innebär att detaljplanen nu går ut på samråd. Fortsätter allt som på räls kan byggarbetet starta redan hösten 2008 och de första gästerna checka in i nybygget två år senare.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.