Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/5

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Nytt fynd hittat i Kim Wall-utredningen

  I sökandet efter delar av Kim Walls kropp har polisen har hittat något nytt i vattnet, enligt Ekstrabladet. Fyndet har tagits till rättsmedicinska institutet. Polisen vill inte kommentera vad det rör sig om för fynd.

  Under hela dagen har polisen lett dykningar i vattnet i Køge-bukten utanför Köpenhamn, i sökandet efter delar av Kim Walls kropp. Enligt danska Ekstrabladet har sökandet resulterat i ett nytt fynd. Vad det handlar om för fynd vill polisen inte kommentera. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det var forskningsskeppet Aurora, som bistått i sökandet, som plockade upp fyndet. Enligt Ekstrabladet har det förts till det rättsmedicinska institutet. 

  Den danska polisen kommer att hålla en presskonferens på måndag förmiddag om det nya fyndet, skriver de på Twitter. 

  Ekstrabladet har även bett förundersökningsledaren Jens Møller att kommentera fyndet, utan resultat.

  – Det har jag inga kommentarer till, säger Jens Møller till tidningen. 

  Han har dock bekräftat till tidningen att polis och dykare har arbetat i Køge-bukten med att söka efter Kim Walls kroppsdelar. 

  Än så länge är det bara Kim Walls torso som har hittats i vattnet, som anträffades den 21 augusti. 

  LÄS MER: Detta har hänt i ubåtsfallet

  Ny bevisning mot Madsen

  Polisen och åklagaren utgår från att Peter Madsen, som misstänks ha mördat Kim Wall, har styckat hennes kropp efter mordet och dumpat den i havet, för att undanröja bevis. Madsen påstår att Kim Wall dog efter en olycka, där hon fick en tung stållucka i huvudet, och att han sedan fick panik och "begravde" kroppen i havet.

  LÄS MER: Madsen går inte med på omhäktning

  I tisdags hölls omhäktningsförhandlingarna mot Peter Madsen. Åklagaren presenterade då ny bevisning som enligt åklagaren stärker teorin att Madsen mördade Kim Wall. GP har tidigare rapporterat om detta. Den nya bevisen består av en stickskada i Kim Walls bröstkorg, dna-spår från Kim Wall som har hittats på Madsens händer och nacke samt filmer med kvinnomord har hittats i Madsens dator.