Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1klon

Nyhus: ”Wannholt måste avgå!”

Kommunalrådet Martin Wannholt måste avgå för att moderaternas förtroende i frågan om stadens infrastruktursatsningar ska upprätthållas, säger Johan Nyhus (S).

- Han har inget förtroende kvar, säger kommunalrådet Johan Nyhus, med ansvar för trafikfrågor.

- Min pressekreterare knackade mig på ryggen under pågående kommunstyrelsemöte och uppmanade mig läsa. Jag läste debattartikeln och min kommentar är att detta är en ledarstrid inom moderaterna som kommer upp till ytan och skadar infrastruktursatsningarna, det skadar näringslivet.

Han säger sig med hundra procent säkerhet kunna säga att han inte fått de siffror till del som det moderata kommunalrådet, tillika vice ordföranden i trafiknämnden och fastighetsnämnden, Martin Wannholt nämner i sin debattartikel på gp.se.

- Jag har även varit i kontakt med trafikverket precis och de säger att budget står fast. Martin har helt fel, säger Johan Nyhus.

Han sitter själv som kommunstyrelsens representant för styrgruppen i Västsvenska paketet och säger sig inte känna igen siffrorna vad gäller en kostnadsökning på minst fem miljarder på något vis.

- För mig låter det helt orimligt. Jag har inte ens varit i närheten av att höra de siffrorna. Inte utifrån den insyn jag har. Det ligger på Wannholt att nu redovisa varifrån han fått uppgifterna, säger Johan Nyhus.

Martin Wannholt skriver i sin debattartikel att han inte kan låta sanningen om västlänkens kostnader komma fram till väljarna efter valet.

Kan du garantera att inte något av detta vad gäller kostnadsökningar som står i debattartikeln kommer dyka upp efter valet?

- Jag kan till hundra procent garantera att jag inte fått någon information om det Wannholt påstår. Jag har inte fått mejl, jag har inte blivit informerad. Då är det baske mig Wannholts skyldighet att redovisa varifrån han fått den här informationen. Är det så att han fått den från tjänstemän så är det anmärkningsvärt att dessa inte gått till de som sitter i styrgruppen för västsvenska paketet. Har man sådana uppgifter tycker jag de ska gå till kommunledningen inte Martin Wannholt.

Mest läst