Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/19

Virala videostjärnor: Så gick det för dem sen

Fem minuters arbete och ett klick. Ibland är det allt som krävs för att blir stjärna över en natt. Men det slutar inte alltid lyckligt.

När Tay Zonday laddade upp "Chocolate Rain" på Youtube den 22 april 2007 var han mest bara nyfiken på vad andra tyckte om låten. Aldrig hade han kunnat drömma att den bara några veckor senare skulle ha flera miljoner visningar och generera mängder av parodier.

Zonday valde självmant att medverka i olika tv-program och syntes till och med i en Super Bowl-reklam det året.

– Jag var ganska förvirrad, Jag visste inte om jag ville vara artist eller underhållare och på många sätt var det något jag försökte komma fram till medan jag stod i rampljuset, säger han till Fox 9 tio år senare.

Lagom till tioårsjubileet laddade Zonday upp en nyinspelning av låten på sin Youtube-kanal i akustisk version.

Artikeln fortsätter efter videoklippet.

Men det är inte alla som blir virala som uppskattar uppmärksamheten. Videon "Star Wars Kid" uppskattas ha setts över en miljard gånger och räknas som en av Youtubes första virala succér. Och det utan att huvudrollsinnehavaren själv gett sitt tillstånd.  

Quebec-ynglingen Ghyslain Raza, då 14, hade råkat glömma kvar videoinspelningen där han låtsasfäktades med ett lasersvärd och kunde nu bara se på medan hela världen skrattade på hans bekostnad. 

Föräldrarna stämde pojken som spridit kassetten men det var försent.

– Det jag utsattes för var elakt. Det var våldsamt. Folk sa åt mig att begå självmord, berättade han i en intervju med tidningen McLeans

Skolan blev lidande och till slut hoppade han av.

Enligt intervjun med Mcleans, den första som han ställt upp på självmant efter de tuffa åren, har han i dag en examen i juridik. 

Bläddra vidare för att se hur det gått för fler virala stjärnor från de senaste tio åren.

Mest läst