Våg av rasistiska hatattacker efter Brexit

Brexit har har inte bara avslöjat en djup spricka inom Storbritannien. Den tycks också ha gett EU-skeptiker en ursäkt att attackera utlänningar på gatan. Londons borgmästare går nu ut med en uppmaning att "stå upp" mot hatattacker.

ANNONS
|

Medan britterna fortfarande smälter fredagens resultat och försöker analysera nästa steg har några britter tagit chansen att ta ge sig på landets många utländska besökare.

Brittiska medier rapporterar om en våg av rasistiska attacker där människor –från banktjänstemän till servitriser –ombedslämna landet.

Attackerna har fått den brittiske borgmästaren Sadiq Khan att uppmana allmänheten att "stå upp" mot hatattacker.

– Jag har nolltollerans mot hatbrott i London. Vi inte bara tolererar våra olikheter, vi hyllar dem, sade han i en kommentar på Twitter.

Uttalandet kommer bland annat sedan en polsk församlingslokal vandaliserats med rasistiskt klotter. Samtidigt säger sig brittisk polis vara på sin vakt efter alla typer av trakasserier.

ANNONS

En Sarah Childs har tagit till de sociala nätverken för att samla på sig rapporter om olika typer av attacker efter Brexit-omröstningen.

"Det här är England. Ni har 48 timmar på er att dra åt h*lvete", ska en person ha skrikit utanför en Tesco-butik i Gloucester enligt en vittnesrapport.

En orolig kvinna skriver på Twitter:

"Min dotter var på väg hem från jobbet när hon såg ett gäng killar tränga in en muslimsk flicka och säga 'Åk hem vi har röstat'. Otäcka tider."

Sarah Childs har valt att samlaredogörelserna i ett album på Facebook.

ANNONS