Tyson knockad av hoverboard - nätet jublar

ANNONS
|

Det är i ett videoklipp på Instagram som Mike Tyson testar en så kallad hoverboard - den omtalade eldrivna plattan på två hjul som blev en trendpryl lagom till julhandeln.

Det börjar bra. Tyson skrattar gott. Snurrar runt och runt. Det var länge sedan vi såg honom så lycklig. Men så blir han för ett ögonblick lite väl stöddig. Något som varje boxare borde känna till är en dödssynd i ringen. Tappa aldrig fokus. Då kommer din motståndare att utnyttja det.

Pang. Knockad. Redan i första ronden. Och det är ingen dålig vurpa som Tyson råkar ut för.

ANNONS

”Jag är för gammal för den här skiten”, skriver Tyson själv om klippet som nu gör succé på Instagram med 128 000 gilla-markeringar.

Den före detta tungviktskungen och sedermera skandalomsusade boxaren är inte ensam om att ha fått lära sig att hoverboarden kan få ödesdigra konsekvenser.

Under julhelgen fick en präst i samhället Binan på Filippinerna för sig att han skulle åka bräda mellan kyrkbänkarna under julmässan. En video på prästen blev snabbt populär på Facebook, men den filippinska katolska kyrkan var inte road.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Enligt TT ska prästen ha blivit avstängd av stiftet, som ansåg att tilltaget var ett brott mot den ”högsta formen av dyrkan”.

Hoverboarden har även andra, betydligt allvarligare, baksidor.

Inför julhandeln gick Elsäkerhetsverket ut med en varning om allvarliga brister i elsäkerheten och e-handelföretaget Amazon bestämde sig för att plocka bort produkter från tillverkarna Coolreall och Phunkeeduck från utbudet, skriver IDG.

Vidare har flertalet personer berättat själva om hoverboards som plötsligt stått i lågor, med Timothy Cade från Alabama i USA i spetsen. Hans video plockades upp av lokal-tv-kanaler i början av december och har sedan dess fått hundratusentals visningar på Youtube.

Tillhandahålls av Zappat.se - gilla oss på Facebook!

ANNONS
ANNONS