Foto: TT
Foto: TT

Studie: Svenskens penis större än genomsnittet

De avslöjar genomsnittsstorleken på det manliga könet världen över.

ANNONS
|

Stora fötter, stor penis, brukar det sägas. Stort land, lite mindre penis, kan nu tilläggas, sedan den brittiska tidningen The Independent undersökt genomsnittsstorleken på det manliga könet världen över och blottat skillnaderna med hjälp av en karta.

För att rättfärdiga undersökningen hänvisar The Independent till det stora intresset kring kändisarna Orlando Bloom och Justin Bieber och deras respektive naken-eskapader på sistone.

Tidningen har använt sajten Mandatory som källa och komponerat en världskarta som visar att stora länder - både till yta och befolkning - ligger en bra bit efter topptrion Kongo-Kinshasa, Ecuador och Ghana.

ANNONS

Kongoleserna är bäst i klassen

Studien utgår från penis i erigerat tillstånd och kommer fram till att kongoleserna är bäst i klassen med 7,1 tum (18,04 cm) medan länder som USA (5,1 tum/12,95 cm), Kina (4,3 tum/10,92 cm), Ryssland (5,2 tum/13,2 cm) och Indien (4 tum/10,16 cm) samtliga hamnar under den globala medellängden 5,5 tum, eller 13,97 centimeter.

Men så till siffran som du egentligen ville veta. Sverige hamnar på delad 35:e plats på den 80 namn långa listan, med snittlängden 5,8 tum, motsvarande drygt 14,73 centimeter. Större än medelsnittet alltså. Det är en sämre placering än vad Danmark presterar, men bättre än både Norge och Finland.

Flera studier

2015 fick en studie vid King’s College i London stor spridning, sedan forskare djupdykt i data från 17 tidigare studier, i vilka totalt 15 521 penisar från hela världen ingår. Den gången kom man fram till att snittet för en penis i slakt tillstånd är 9,16 centimeter medan motsvarande siffra för en erigerad penis är 13,12 centimeter. Man gick dock inte in på regionala skillnader.

ANNONS