Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/8

Sex på arbetstid och mötesfritt på Mellon – här är politikernas knasigaste förslag

Förra veckan lämnades en motion om att arbetsplatser borde erbjuda personalen att ha sex under arbetstid – som friskvård. Något som fick många att skratta till. Men det är inte det enda politiska förslaget som fått folk att höja på ögonbrynen.

”Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid” är rubriken på motionen som kommunfullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) i Övertorneå står bakom.

Hans argument är dels att kommunen lider av ett födelseunderskott och att ”barnafödande bör uppmuntras” och dels att sex är en utmärkt motionsform.

– Jag tror att sex ofta är en bristvara. Vardagen är stressig och barnen är hemma. Det här kan vara ett tillfälle att gå egen tid, bara för varandra, säger han till TT.

Förslaget har kritiserats av bland annat Linnéa Lindberg, kommunstyrelsens ordförande i Åsele kommun, som menar att det både är heteronormativt och ofeministiskt.

”Jag tycker inte bara det är en dålig idé, den är även ogenomtänkt. För vilka kan skaffa barn genom sex? Jo, heterosexuella. Förslaget syftar till att heterosexuella ska få göra barn på arbetstid. Men hbtq-personer?” skriver hon på SVT Opinion.

Per-Erik Muskos motion är inte den enda politikerförslag som fått ögonbryn att höjas.

Bläddra i bildspelet för att läsa om andra uppseendeväckande motioner, förslag och idéer politiker droppat under åren – och som aldrig blev verklighet.

Mest läst