Nio ögonblick när Michelle Obama charmat världen

I dag hyllas Michelle Obama för sitt tal till maken men hennes väg till att bli en av USA:s mest respekterade kvinnor och varit lång och har krävt hårt arbete.

ANNONS
|

Michelle Obama är inte bara landets First lady. Hon är advokat med utbildning frånprestigefyllda universitet som Princeton och Harvard. Ändå har hon valt en mestdelenmjuk väg för att få ut sitt budskap om de saker som hon håller varmt om hjärtat.

Precis som maken Barack är hon inte främmande för att använda sig av medierna som plattform och hon har flera gånger medverkat i lättsamma tv-program för att nå ut till människor som i vanliga fall skulle ignorera politikernas förmaningar.

Hon har bland annat använt sig av twitter för att bygga upp en kampanj kring Let Girls Learn och för attuppmärksamma de 62 miljoner flickor världen över som inte får en utbildning. Hon har också utnyttjat videoplattformen Vine, där klippen oftast är kortare än tio sekunder, för att lyfta fram grönsaker som ett nyttigare alternativ.

ANNONS

Framför allt har hon varit den viktiga andra halvan i paret Obama där hennes framtoning och framträdanden hjälpt att bygga upp imagen kring presidenten som en man av folket.

Klicka på bildspelet för att se nio ögonblick när Michelle charmat världen.

När hon får boktips avRory Gilmore

När hon ville få oss att äta grönsaker

När hon berättar för flickorom vikten av en utbildning

När hon lär Jimmy Fallon dansa

När hon dansar med Virginia McLaurin

Barack-oli!

ANNONS