Stort intresse för polisutbildning i Borås

Drygt 11 500 personer sökte in till polishögskolan för vårterminen. Borås, som tar in polisstudenter för första gången, beräknas fylla samtliga 144 platser. Närheten till Göteborg tros vara en viktig anledning.

ANNONS
|

Först i juni fick högskolan i Borås beskedet att man fick öppna landets femte polisutbildning, med start vårterminen 2019. Då hade ansökningstiden för våren redan gått ut.

De sökande som kallades till höstens tester fick däremot möjlighet att önska Borås som placeringsort. Och intresset för den nya utbildningen visade sig vara stort.

– Det är det ju extra roligt att få 144 studenter när de inte kunde välja det från början, säger Lotta Dahlheim Englund tf chef för polisutbildningen, vid Högskolan i Borås.

Hon tror att närheten till Göteborg bidragit till det stora intresset.

– Jag tror att det spelar in att vi har ett jättestort upptagningsområde. Här har det ju inte funnits någon polisutbildning här i närheten, så jag tror att det har jättestor betydelse.

ANNONS

Lokalerna inte helt färdiga

Då högskolan i Borås fick klartecken för den nya polisutbildningen relativt sent har hösten präglats av ett intensivt förberedelsearbete. Lokaler har färdigställts, lärare har rekryterats. Den nya utbildningen ställer höga krav på lärosätet, som menar att man står på en stabil grund.

– Vi är ju väldigt vana med att ge professionsutbildningar, som varvar teori med praktik, till exempel sjuksköterskeutbildningen.

Alla lokaler står ännu inte helt färdiga. Ett faktum man enligt Lotta Dahlheim Englund varit på det klara med från start.

– Det visste vi, eftersom vi fick beskedet så sent så visste vi. De här datumen är ingenting som har skjutits fram. Så vi har kunnat planera utifrån det, säger Dahlheim Englund som menar att man anpassar vårens schema efter det. Exempelvis kommer skjutövningar ske senare under våren.

Totalt sökte 11 588 till polisutbildningen. Av dem antogs 771 studenter. 144 studenter hamnar i Borås, varav 72 på distans.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS