Sex gripna - misstänks för pistolrån mot lyxbutik

Polisen har gripit sex misstänkta gärningsmän efter ett väpnat rån mot ett butik som säljer lyxklockor i Skövde. – En av personerna ska ha riktat pistol mot personalen och en annan har försökt att slå sönder montrar med en hammare, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

ANNONS
|

Larmet om rånet kom in till polisen vid 17.22 på torsdagseftermiddagen.

Polisen uppger att tre män tagit sig in i en klockbutik i centrala Skövde.

En av männen ska inne i butiken ha riktat ett pistolliknande föremål mot personalen och en kund. Enligt polisen verkar det inte som att rånarna har fått med sig något byte från rånet.

– En av personerna ska ha riktat en pistol mot personalen och en kund, samtidigt har en annan gärningsman försökt att slå sönder montrar i butiken med en hammare. Men det verkar som att säkerheten har blivit bättre i sådanda här butiker och man har inte lyckats slå sönder på montrarna till de exklusiva klockorna, säger Peter Adlersson.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Susanne ställdes öga mot öga med pistolrånaren

Den tredje gärningsmannens roll i det hela verkar enligt polisen ha varit att stå vakt videntrén till butiken.

Gärningsmännen ska efter det misslyckade rånet ha flytt till fots mot Skövde resecentrum.

– Vi har två hundpatruller på platsen och ytterligare några enheter, gärningsmännen flydde mot Resecentrum, men om de haft någon bil eller liknande där vet jag inte, berättadePeter Adlersson under jakten.

Samtidigt som jakten efter rånarna pågickkontrolleradepolisen bilder från en övervakningskamera i butiken.

– Det finns en kamera i butiken, och vad jag förstår så har bara en av gärningsmännen varit maskerad, säger Peter Adlersson.

Männen ska enligt polisen har varit cirka170-180 cm långa. De ska ha burit mörka kläder.Mannen med pistolen uppges ha buriten mörk jacka med gult på huvan. En av männen var också maskerad meden bandana över ansiktet.

Vid 19.30-tiden uppav polisen att man gripitsexpersoner som misstänks för inbladning irånet.

Männen greps efter att polisen stoppade en bil längs riksväg 49 i höjd med Hasslum utanför Skövde.

I bilen hittade polisen ett vapen som man misstänkter är av typen soft air gun, eller kolsyrevapen.

Både bilen och vapnet är tagna i beslag för teknisk undersökning. Under torsdagskvällen kommer polisen att hållaförhör med de misstänkta männen. Polisen uppger också att de misstänkta gärningsmännen kommer att jämföras med de bilder som togs på rånarna av butikens övervakningskamera.

ANNONS
ANNONS