Kammi gör karriär på Youtube

ANNONS
|

18-åriga Kammi Rosenskjold berättar att hon ständigt tänker på hur hon kan göra film av sitt liv. I hennes så kallade vloggar får tittarna en inblick i Kammis vardag, exempelvis när hon går till tvättstugan, sitter på en lektion eller tar ut tandställningen. Ibland testar hon nya grejer eller diskuterar något ämne, exempelvis har Kammi pratat en del om mens.

– Jag har ingen speciell kategori utan är ganska bred. Förr handlade det ofta om att föra fram åsikter, nu vill jag mer roa och sprida glädje.

Hon började satsa seriöst på Youtube för ungefär två år sedan. På kort tid har hennes kanal blivit en succé och har nu över 70 000 prenumeranter. Kammi får mängder av mejl och kommentarer från fans som vill veta vad hon anser i olika frågor eller var hon köper sina kläder.

ANNONS

– Många tycker att jag har en annorlunda stil som de också skulle vilja ha, men inte riktigt vågar. Jag vill gärna inspirera mina följare att klä sig och se ut som de vill.

Främst är det yngre tjejer som hör av sig, men Kammi säger att hon även har många följare i sin egen ålder och även äldre.

Varför tror du att din kanal blivit så populär?

– Jag är väldigt, rak, ärlig och öppen. Och många tycker att jag redigerar filmerna bra, folk är kräsna och slutar titta annars.

Samtidigt har Kammi, precis som många andra som sticker ut på sociala medier, fått känna av näthat och elaka kommentarer. Men det är inget som berör henne nämnvärt.

– Jag bryr mig inte och lägger ingen energi på det. Även om jag inte tycker det är rätt att folk ska hacka på mig.

Kammi tar fram sina kameror ur en hylla i sitt svartmålade rum. Hon lägger stor del av sin fritid på filmskapandet och berättar att Youtubekanalen har betytt oerhört mycket.

ANNONS

– Den har förändrat mig som person och jag har fått mycket bättre självförtroende.

Tidigare var hon tillbakadragen och ville helst inte synas. Hon gick media/estistiskt program på gymnasiet, men hoppade av eftersom skolan blev för tuff. Nu går hon istället på Lindholmens lärcentrum där eleverna kan läsa färdigt gymnasiet i egen takt. Framtidsplanen är att jobba heltid med Youtube. Redan nu får Kammi in pengar från annonser och trots hård konkurrens är hon övertygad om att hon kommer att nå sitt mål på sikt.

– Folk är skeptiska och tycker inte att det här är ett riktigt arbete. Men många gånger handlar det nog om svartsjuka eftersom jag får jobba med det jag älskar.

ANNONS