16-åring försvunnen till havs

16-åringen som försvann till havs någonstans mellan Skagen och Marstrand har återfunnits. Läsarbilder GP tagit del av visar hur pojken lotsas in till Fredrikshamn.

ANNONS
|

Larmet kom vid 16.30-tiden, vilket GT var först med att berätta om. Pojken körde själv i en liten motorbåt framför sina föräldrar som befann sig i en segelbåt, alla på väg från Skagen i Danmark till Marstrand.

– Pojken åkte i förväg och plötsligt var han borta, säger Lars Nilsson, assisterande sökinsatsledare vid Sjöräddningscentralen i Göteborg.

Det var i samband med att föräldrarna skulle tanka segelbåten i Skagen som pojken skulle åka en bit i förväg. När föräldrarna sedan inte kom ikapp honom och heller inte kunde se honom slog de larm.

Båten pojken färdas i ska vara en så kallad ribbåt, 12 fot lång.

ANNONS

Danska myndigheter ledde sökinsatsen med flera helikoptrar. Svenska sjöräddningen sökte också med helikopter och kustbevakningen med flyg.

– Även svenska polisen söker med helikopter, sa Lars Nilsson tidigare till GP.

Vid 18-tiden meddelade danska myndigheter att man sannolikt funnit pojken.

– Man lotsar nu med flyg en båt mot Fredrikshamn. Allt tyder på att det är pojken, säger Marie Hallerfelt på Sjöräddningen till GP.

Pojken saknar navigationsutrustning och kan därför ha kört vilse.

– Det är troligt att det är så det har gått till, säger Marie Hallerfelt.

Vid 19.30-tiden fick GP läsarbilder från en person som sett hur först helikoptrar och sedan en lotsbåt kom in till Fredrikshamn i Danmark.

Efter i en liten gummibåt kom 16-åringen - av bilderna att döma.

ANNONS