Politiker som inte kan hälsa – här är 20 obekväma ögonblick

ANNONS
|

Donald Trumps pardonlösa bemötande av världens mäktigaste har blivit en följetong i press och sociala medier sedan han intog Vita huset.Rädslan för att hamna i underläge har tvingat såväl allierade som rivaler att lägga stor fokus på handslag, kroppshållning och positionering.

Varjegång två händer är på väg att mötas tvingas vi nämligen till mängder av snabba mikrobeslut, om än omedvetet, som i bästa fallleder till ett helt normalt handslag. I värsta fall – tidningsrubriker och förödmjukelse.

Obekväma ögonblick uppstår och försvinner inte sällan så snabbt att vi knappt hinner uppfatta dem med blotta ögat. Inget undgår dock fotografernas kameror och det är tack vare dem som vi kan få en inblick i de signaler som sänds ut med blickar och handslag.

ANNONS

Obekväma ögonblick i offentliga miljöer ärlångt ifrån alltid avsiktligaeller ens av ondo. Ibland lever vi oss in så mycket när vi ser två politiker fumla med händer eller utdelar klumpiga kindpussar att vi vrider på oss av obehag.

I bildspelet här ovan har vi samlat 20 obekväma ögonblick som fångats på bild – från fumliga händer till en drottning som inte syns.

SE ÄVEN: Donald Trumps pinsamma handslag

ANNONS