En sko med en människofot i som hittades 2008 i den amerikanska delstaten Washington, precis söder om gränsen till Kanada. Arkivbild.
En sko med en människofot i som hittades 2008 i den amerikanska delstaten Washington, precis söder om gränsen till Kanada. Arkivbild.

Nytt fotfynd förbryllar

Mysteriet började för tio år sedan – och fortsätter. Nu har en ny människofot upptäckts på den kanadensiska stranden.

ANNONS
|

Det senaste fyndet gjordes I torsdags vid Jordan River i British Columbia, skriver lokaltidningen Vancouver Sun.

En man var ute med sina hundar när han gjorde den makabra upptäckten vid åttatiden på morgonen. Foten satt i en sko.

Polis och coroner, en tjänsteman med uppdrag är att fastställa orsaken till alla onaturliga, plötsliga och oväntade dödsfall hos påträffade livlösa personer, tillkallades. Kroppsdelen togs om hand och platsen genomsöktes.

– Vår preliminära analys antyder att detta är mänskliga kvarlevor och vi kommer att göra fortsatta undersökningar och tester för att fastställa identiteten de kommande veckorna, säger Andy Watson, en talesman för coronernas kontor till Vancoucer Sun.

ANNONS

Det är inte första gången som en mänsklig fot hittats längs kusten i British Columbia, den minsta provinsen på Kanadas Stillahavskust. Det ska nu ha hänt vid totalt 14 tillfällen sedan 2007.

Tio av de fötterna har identifierats som kroppsdelar tillhörande sju personer som dött i olyckor eller självmord. En fot har kunnat kopplas till en man som försvann 25 år tidigare i samband med en båtolycka.

Senasten fot sköljdes upp på en ö I Vancouver var den 7 februari förra året, nära Port Renfrew. Det fastställdes att denkunde ha skilts från kroppen på ett naturligt sätt efter att kroppen legat en lång period i vatten, enligt Vancouver Sun.

I juni 2008 upptäcktes en fot på kusten nära Campbell River. Den gången visade det sig dock att det fanns en annan förkalring. Någon hade av en outgrundlig anledning placerat en djurfot i en sportsko fylld medtång.

Även den här typen av sjuka manipulationer har inträffat tidigare i området, rapporterar lokaltidningen.

ANNONS