En polis har blivit påkörd av en mc i centrala Halmstad.
En polis har blivit påkörd av en mc i centrala Halmstad. Bild: Linus Kamstedt Lindholm

Polis påkörd av motorcykel i Halmstad

En polis har blivit påkörd av en motorcykel i samband med en trafikkontroll i centrala Halmstad. Han är allvarligt skadad och två personer är gripna, misstänkta för mordförsök.
– Det är en mycket allvarlig händelse, säger loklapolisområdeschfen Gustav Zetterberg.

ANNONS
|

Det var i samband med en trafikkontroll i centrala Halmstad som händelsen inträffade. En motorcykel, med två personer på, körde då rakt på en av poliserna vid kontrollen. Polisen vårdades först förs sina skador av ambulanspersonal på plats, och befinner sig nu på sjukhus.

– Han är allvarligt skadad, men det är inte livshotande. Så förhoppningsvis kommer vi kunna prata med honom under de närmaste dagarna. säger Gustav Zetterberg, lokalpolisområdeschef i Halmstad.

De två personerna på motorcykeln skadades också i samband med händelsen. Deras skador ska dock vara lindrigare. De misstänks nu för bland annat mordförsök, men vad som ligger bakom agerandet är ännu oklart.

ANNONS

– Det vet jag inte än. De misstänka har ju också varit föremål för vård under natten, säger Gustav Zetterberg.

Vägen har varit helt avstängd och polisen spärrade av platsen för att säkra dokumentation.

– Det är en mycket allvarlig händelse där man väljer att helt enkelt köra på en polisman som genomför en trafikkontroll. Nu är det mycket fokus på att ta hand om våra medarbetare som har varit med på den här trafikkontrollen, säger Gustav Zetterberg.

ANNONS