Ännu en högt uppsatt politiker i Kina utreds för korruption och petas från sin post. Arkivbild från Himmelska fridens torg i Peking.
Ännu en högt uppsatt politiker i Kina utreds för korruption och petas från sin post. Arkivbild från Himmelska fridens torg i Peking. Bild: Kin Cheung/AP/TT

Kinesisk minister utreds för korruption

ANNONS

En minister vid Kinas jordbruksdepartement utreds för korruption, rapporterar landets statsstyrda medier.

Tang Renjian misstänks för att ha gjort sig skyldig till allvarliga brott, men de kinesiska medierna går inte närmare in på vad misstankarna består i.

61-årige Tangs fall följer i en lång rad liknande fall. Under president Xi Jinpings decennielånga styre har den uttalade kampen mot korruption lett till att mängder av högt uppsatta personer i den partistyrda statsapparaten har försvunnit från sina poster på grund av påstådda missförhållanden.

Xis anhängare ser det som ett nödvändigt arbete mot omfattande korruption, medan många kritiker och analytiker ser det som en utrensning av meningsmotståndare och politiska rivaler.

ANNONS

Tang Renjian har tidigare varit guvernör i provinsen Gansu i nordvästra Kina samt vice ledare i den autonoma regionen Guangxi i syd.

ANNONS