Hon har fått licens att äga en enhörning

En amerikans flicka har fått tillstånd att äga en enhörning – om hon lyckas hitta en. Men med licensen kommer också villkor: Sagodjuret måste bland annat få riklig exponering för solljus, månstrålar och regnbågar.

ANNONS
|

Vissa drömmer om att ha hönor i sin trädgård – andra fantiserar om enhörningar. I november damp en minst sagt udda förfrågan ner i brevlådan hos Los Angeles djurskyddsmyndighet:

”Kära LA County, jag skulle vilja ha ett tillstånd att ha en enhörning på min trädgård, om jag kan hitta en”, skrev en flicka från området till myndigheten.

Förfrågan godkändes och flickan fick beröm för sin ”känsla av ansvarsfullt husdjursägande” och framförhållning genom att söka tillstånd i förväg.

Publicerades på sociala medier

Men godkännandet kom med flera förbehåll: Bland annat måste det mytomspunna sagoväsendet få riklig exponering för solljus, månstrålar och regnbågar. Dessutom ska den få sitt horn polerat minst en gång i månaden med en mjuk trasa – och matas med vattenmelon minst en gång i veckan. Enligt djurskyddsmyndigheten måste allt glitter som strös på djuret vara giftfritt och biologiskt nedbrytbart.

ANNONS

Den ovanliga förfrågan har blivit viral på sociala medier efter att myndigheten publicerat flickans brev tillsammans med villkoren, godkännandet och licensen på Instagram.

Dessutom fick flickan en rosa, hjärtformad nyckelring med orden ”permanent enhörningslicens” graverat, tillsammans med ett gosedjur.

LÄS MER:Vinnarna av årets roligaste naturfoto korade

LÄS MER:Här är djuren som har sex för nöjes skull

LÄS MER:Unikt fågelfynd: "Som att ha hittat enhörning"

ANNONS