Polischefen Sten-Rune Timmersjö vill inte gå in på hur polisen tror sig veta att det har begåtts ett mord utan att en kropp har anträffats.
Polischefen Sten-Rune Timmersjö vill inte gå in på hur polisen tror sig veta att det har begåtts ett mord utan att en kropp har anträffats. Bild: Stefan Bennhage

Ytterligare två häktas – kroppen fortsatt försvunnen

Trots att någon kropp ännu inte är funnen tror polisen sig veta att ett mord har begåtts. Under fredagen häktades ytterligare två personer i utredningen, vilket innebär att fem personer nu är häktade. – Vi letar med ljus och lykta efter kroppen med alla tänkbara resurser, säger spaningsledaren Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS
|

Den 6 december misstänker polisen att en man i 35-årsåldern mördades i skogarna norr om Uddevalla. Senast mannen sågs i livet var i Göteborg.

Trots att hans kropp inte har hittats tror sig polisen veta att han har blivit mördad.

– Vi tror oss veta att han är död och letar efter kroppen med ljus och lykta med alla tänkbara resurser som hundar, helikopter och har även haft hjälp av Missing People, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens rotel för grova brott i Fyrbodal.

Tidigare har tre personer häktats för olika typ av inblandning i utredningen. En av dem, en man i 20-årsåldern, begärdes två dagar efter det misstänkta mordet i sin frånvaro häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet.

ANNONS

Mannen satt då frihetsberövad i Tyskland och fördes i veckan till Sverige där han häktades i onsdags på sannolika skäl misstänkt för mord.

Misstänkte mördaren frihetsberövades i Tyskland

Förra fredagen häktades ytterligare två personer i samma mål. En man i 40-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

Den andre mannen, som inte fyllt 20 år, häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. De båda brotten som de två männen misstänks för ska ha begåtts i Göteborg tidigare i december.

Nu har ytterligare två män i 20 och 30-årsåldern häktats efter att de greps i Danmark tidigare i veckan. Polisen betraktar det som att männen hade flytt från Sverige och under fredagen häktades de på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling under tiden den 6-8 december i Uddevalla kommun.

Männen som häktades under fredagen nekade båda till brott och en av dem uppgav enligt Bohusläningen att häktningsförhandlingen som hölls i Uddevalla vars hans första besök någonsin i staden.

Tre brott hänger ihop

De fem häktade männen är misstänkta för tre olika brott som enligt polisen på ett eller annat sätt har koppling till varandra.

– Det kan man säga att de gör, men mer än så vill jag inte gå in på, säger Sten-Rune Timmersjö.

ANNONS

Hur polisen kan känna sig säkra på att ett mord har begåtts då en kropp fortfarande inte är funnen vill han inte svara på.

– Vi tror oss veta det, och det är av högsta prioritet för oss att hitta kroppen, säger Timmersjö.

ANNONS