Foto: Stefan Bennhage
Foto: Stefan Bennhage

Voltade med mc - försökte gömma sig i hus

En motorcyklist voltade i Kungsbacka på fredagskvällen. Därefter försökte han gömma sig för polisen inne i ett bostadsområde. – Han gick genom ett antal trädgårdar på platsen, och sen försökte han ta sig in i ett hus, säger polisens Hans Lippens.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid 19.15-tiden på fredagskällen då SOS fick larm om att en motocyklist voltat i en korsning. Hur illa ställt det var med föraren var oklart, menambulans liksom polis begav sig till platsen.

Cirka 25 minuter efter larmet kom stod det dock klart att föraren inte gåttatt finna vid olycksplatsen.

Vittnen kunde dock berätta att han gett sig av mot ett bostadsområde, och där lyckades också polis hitta honom.

Enligt polisen har motorcykelföraren försökt smita från olyckan som han själv hade orsakat, och försökt ta sig in i någon annans bostad i området nära olycksplatsen.

ANNONS

– Han gick genom ett antal trädgårdar, och försökte ta sig in i ett hus men lyckades inte så han misstänks nu för hemfridsbrott,säger polisens presstalesman i Region Väst Hans Lippens.

Föraren, som är i 30-årsåldern, misstänks förutom hemfridsbrottet även för drograttfylleri, smitning från trafikolycka ochbrott mot knivlagen. Han är nu i polisförvar i väntan på fortsatt utredning.

Han ska ha klarat sig bra trots att han voltade med mc:n.

– Ja, ambulansen tittade på honom och han behövde ingen sjukhusvård, säger Lippens.

ANNONS