Vittne avbröt misstänkt mordförsök på kvinna

En kvinna har under eftermiddagen utsatts för ett misstänkt mordförsök i Falköping. Enligt polisen ska kvinnan ha skär- och stickskador.
– Ett av vittnena lyckas avbryta det pågående angreppet som det ser ut nu, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman. En man i 55-årsåldern är anhållen som misstänkt för mordförsöket.

ANNONS
|

Polisen söker just nu en misstänkt gärningsman efter att en kvinna knivattackerats i centrala Falköping. Enligt polisens första uppgifter ska brottet ha skett utomhus och en förundersökningen med rubriceringen försök till mord har inletts.

– Det här ska ha hänt i närheten av ett sjukhus och kvinnan togs hand om av personal därifrån och kördes kort därefter några hundra meter bort till sjukhuset i ambulans, säger Tommy Nyman.

Polisen larmades om händelse klockan 17.19 på måndagseftermiddagen och vid 19-tiden var ännu ingen gripen misstänkt för dådet.

Man i 55-årsåldern anhållen

Enligt polisen finns det flera vittnen till händelsen och ett av dem ska ha ingripit när kvinnan blev attackerad av en man.

ANNONS

– Ett av vittnena lyckas avbryta det pågående angreppet som det ser ut nu, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Vid 19-tiden var kvinnans skadeläge oklart för polisens presstalesman. Enligt Nymans uppgifter planerar polisen att kunna hålla förhör med henne om händelsen.

Vid 21.30 kunde polisen meddela att en man i 55-årsåldern anhållits som misstänkt för knivskärningen. Enligt Tommy Nyman ska mannen och offret vara bekanta.

ANNONS