Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Villa övertänd – skadeläget oklart

En villa söder av Bengtsfors i Dalsland står i fulla lågor. När räddningstjänsten anlände till platsen var huset helt övertänt. – Vi vet inte om någon har befunnit sig i fastigheten, säger Christian Rodén, räddningschef i Bengtsfors.

Räddningstjänsten larmades om villabranden klockan 19.10 på fredagskvällen. Grannar till fastigheten hade då sett öppna lågor från byggnaden och ringt 112. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Grannarna bor, som jag förstår det en bit bort, och har sett öppna lågor. Det indikerar på att det brunnit en stund innan vi fick själva larmet, säger Christian Rodén vid räddningstjänsten i Bengtsfors. 

Räddningstjänsten fanns vid 20-tiden på fredagskvällen på plats med omkring tio brandmän från två stationer i Dalsland. 

Oklart om någon befann sig i huset

När de anlände till platsen var huset redan övertänt och räddningstjänstens arbete under kvällen inriktar sig främst kring att se till så att branden inte sprider sig vidare till intilliggande byggnader. 

– Jag är inte själv på plats, men jag tror att vi har tagit beslut om att låta huset brinna ner, det är det vi brukar göra när en fastighet är helt övertänd, säger Christian Rodén. 

Enligt räddningstjänstens uppgifter bor ingen permanent i det brinnande huset som ligger cirka tre mil söder om Bengtsfors. Samtidigt som räddningstjänsten arbetar vid platsen försöker man också att få kontakt med ägaren till fastigheten. 

– När det är släckt kommer vi också att söka igenom huset, vilket är brukligt efter en brand, säger Christian Rodén. 

Mest läst