Vildsvin kvaddade polisbil under biljakt

Strax efter klockan två natten mot tisdag vägrade en bilförare stanna på poliskontroll i Falkenberg. Istället jagades föraren av polisen hela vägen till Ullared.
– Han sa att han hade tandvärk, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Vid 02.07 natten mot tisdag så tänkte en polispatrull i Falkenberg utföra en kontroll av ett fordon. Bilföraren ville inte stanna för polisen, och körde istället hela vägen till Ullared. En sträcka på över tre mil.

– Det var en ganska lång förföljelse där från vår sida, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Ärendet var, enligt Morten Gunneng, lite udda. Mannen stannades till slut av en spikmatta.

– När vi väl fick stopp på honom så hävdade han att han inte förstått att han skulle stanna. Han sa att han hade tandvärk, och det hela slutade faktiskt med att polisen körde honom till sjukhuset.

ANNONS

Polisbilen som slutligen fick stopp på mannen var heller inte i det bästa skicket.

– Radiobilen hade blivit inkallad för att hjälpa till att stanna mannen, och på vägen mot Ullared så kvaddades den totalt av ett vildsvin. Både vildsvin och bil blev illa tilltygade. Vad ska man säga, det är lite udda faktiskt.

Poliserna i bilen klarade sig undan skador. De kunde då få ut spikmattan ur den kvaddade polisbilen och lyckades få stopp på den jagade bilen.

Efter nattens drama skrivs ett ärende om olovlig körning då föraren saknade körkort.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS