Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Viktor fick jobbet som vd för Chalmers teknologkonsulter efter att ha jobbat i företaget sedan september. Nu tar han studieuppehåll och jobbar på heltid under sin tid som vd. Här tillsammans med Anna Mårtensson som fick tjänsten vice vd.
Viktor fick jobbet som vd för Chalmers teknologkonsulter efter att ha jobbat i företaget sedan september. Nu tar han studieuppehåll och jobbar på heltid under sin tid som vd. Här tillsammans med Anna Mårtensson som fick tjänsten vice vd.

Viktor fick chefsjobb innan han tagit examen

Viktor Torkelsson har landat sitt drömjobb. Nu är han vd för Chalmers teknologkonsulter AB och tar studieuppehåll för att hinna med arbetet.

– Det är en väldigt spännande utmaning att leda ett så stort företag. Det ska bli kul att jobba med så inspirerande kollegor, säger Viktor som haft vd-posten sedan 1 juni.
Uppvuxen i Morup med många timmar i stallet och på hästryggen har han lärt sig att lägga ner mycket tid på det han älskar och för att nå det mål han vill. Han vet att det krävs mycket av honom för att nå målen och hinna med alla sysslor som vd för ett företag med 80 anställda.

Men det ryggar han inte för. Snarare är det just det som får honom att trivas.
– Det är fullt upp men jag gillar att ha mycket saker att göra. Att få leda det här företaget är något som verkligen driver mig. Jag sökte tjänsten i våras och det var ett par steg innan jag fick veta att jag fick jobbet, men då var det bara glädje, säger Viktor som flyttade till Göteborg för drygt två år sedan.
Där har han även lillebror Joakim, 23 år. De började plugga på universitetet samtidigt och blev en trygghet för varandra i den nya staden även om Viktor är hemma i Falkenberg och hälsar på en del.
– Det är skönt att komma bort och hem till kompisarna ibland och få lite distans till storstadslivet.

Chalmers Teknologkonsulter har funnits sedan 2004 och tillhandahåller konsulttjänster inom teknik och management. Viktor läser Industriell ekonomi i vanliga fall och i och med arbetet hoppas han vara med och bidra till att gapet mellan näringslivet och studenterna blir mindre, samtidigt som han utvecklar sitt ledarskap och skaffar sig erfarenheter inför framtiden.
– Att jobba hos oss ska förhoppningsvis ge värdefulla erfarenheter och kontakter i näringslivet redan under studietiden. Alla utom jag och vice-vd:n har jobbet upptill studierna, säger Viktor och fortsätter.
– Vi har blandade stora och mindre kunder. Några av de större är till exempel Volvo och Stena, säger han.
Det är inte bara från Chalmers han tar det lite ledigt under tiden som vd. Han pluggar nämligen även på Handels.
– Jag läser lite företagsekonomi samtidigt, planen är att plocka ut en kandidat i företagsekonomi. Det är kul, jag trivs med det, säger Viktor.

Han är uppvuxen i Morup med mamma Lena och pappa Martin. Redan som liten fick han testa på att sitta upp på hästryggen och ganska snabbt fastnade han. Viktor gillade att utvecklas, tävla och ville hela tiden bli bättre. På gymnasiet läste han ridsport på Drottning Blankas gymnasieskola i Falkenberg och tog sig sedan ner till Tyskland under ett par år för att ytterligare jobba med hästarna.
Men för Viktor gäller det att vara bäst eller inte alls. Att hålla på med hästar för sin egen skull, utan att sträva någonstans var inget för honom. Så i samband med flytten till Göteborg har han helt lagt av. .
– Många trappar ner och har som hobby, men det var inget alternativ för mig. Det är inte samma grej längre och inte anledningen till att jag höll på med hästarna. Jag drevs av att hela tiden vilja bli bättre.

Mest läst