Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/9

Varningen: Risk för nya översvämningar

Regnkaoset är inte över än. Under helgen väntas fler kraftiga regnskurar i Göteborg och Västsverige och SMHI varnar för nya översvämningar. På söndagen väntar nya skyfall, värst blir det i Mariestadstrakten.

Under torsdagskvällen och fredagen överrumplades Göteborg och Västsverige av flera kraftiga skurar. Men det är inte över än. Nu varnar SMHI för höga vattenflöden på Västkusten.

– Just nu är det en klass 1-varning i södra Halland, säger Ian Engblom, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

LÄS ÄVEN: 70-tal larm – människor räddade ur vattenmassor

När söndagsmorgonen gryr väntas det ytterligare regn i Västsverige.

– Värst kommer det då bli i Mariestadstrakten, mellan Vänern och Vättern. Mellan 10 och 20 millimeter regn, säger Ian Engblom.

Det är svårt att bedöma risken för översvämningar i Mariestadstrakten, det är något som beror helt på de lokala förutsättningarna, menar meteorologen. Exempelvis om det finns platser där vatten lätt kan samlas, som viadukter. 

Kraftiga skurar i Göteborg

Göteborg besparas regn under morgontimmarna på söndagen. Sedan drar det i gång igen. Även om den kommande nederbörden bleknar i jämförelse med de tidigare kan man räkna med att det blir ordentligt blött.

LÄS ÄVEN: Här rasar vägen samman under regnkaoset

– Det finns en risk för mellan fem och 10 millimeter. Det bidrar till att förvärra läget för det redan översvämmade, men det blir inte i närheten av vad det var under fredagen, säger Ian Engblom.
 

Mörk vecka

Under måndagen lugnar det ner sig lite. En dags paus innan det åter sätter igång, förklarar Ian Engblom. På tisdag och under resten av veckan ser det mörkt ut.

– Det blir en del lågtryck som kommer in över landet. Det ser ut att vara ostadigt större delen av veckan.

LÄS ÄVEN: Köpcentrum utrymdes i Göteborgsområdet

Läs mer om Regnovädret
Mest läst